Restaurants & Social Media

In de aanloop naar het Congres Restaurants & Internet Love @ First Site? een aantal artikelen specifiek voor restaurants

De meeste restaurants laten zich afschrikken door het gebruik van social media. Men denkt al snel dat het heel veel tijd kost en dat het niets oplevert en ook is er vaak de angst dat het te prive zou kunnen zijn.

Social media is niet eng – niet moeilijk – kost niet veel tijd en positioneert uw restaurant als vooruitstrevend, in contact met de consument en levert uw website bezoekers op.

Stap 1: Maak een profiel aan op Twitter – Facebook, Linkedin en Foursquare

Twitter:

ga naar https://twitter.com/signup en maak een profiel aan
Uw gebruikersnaam kan maar 15 karakters lang zijn – kies uw naam zorgvuldig – deze is niet meer te wijzigen.
Werk uw profiel bij met uw gegevens en website adres

Facebook:

Op facebook kunt u zich niet als bedrijf registreren maar moet je dit met een persoonlijk profiel doen
Ga naar www.facebook.com en registreer – verifieer email en maak profiel aan
Maak daarna een bedrijfspagina aan met via www.facebook.com/pages

Linkedin:

Maak een account aan op http://www.linkedin.com/ en maak uw profiel zo compleet mogelijk. Vergeet niet overal een goede foto te uploaden, uw website te vermelden en de gegevens over uw restaurant zo volledig mogelijk te maken. Maak een logische url van uw profiel. Onder het kopje profiel staat uw publieke profiel URL, verander deze naar een logische naam zodat u deze later overal eenvoudig kunt gebruiken.

Foursquare

Zeker voor restaurants heel belangrijk om uw bedrijf op foursquare goed te vermelden. Foursquare is een locatie gebaseerd Twitter Met FourSquare kunnen gebruikers tips van locatie met elkaar delen door in te checken in uw restaurant tijdens een bezoek en iets te schrijven over hun ervaringen. Daarnaast zien gebruikers welke vrienden ook aanwezig zijn in uw restaurant. U kunt uw bedrijf claimen en een verificatie per post (duurt gemiddeld 2 tot 3 weken) aanvragen – telefonische verificatie werkt alleen in de US.

Stap 2: Maak een dashboard aan op www.hootsuite.com

Ga naar www.hootsuite.com en registreer voor een gratis account. Na de email verificatie kunt u inloggen op uw Hootsuite dashboard. Click op het uiltje linksboven en ga naar settings >> social networks. Voeg nu al uw social networks toe aan uw Hootsuite dashboard. Op deze manier kunt u vanuit 1 dashboard berichten schrijven en deze aan al uw social media toevoegen. Maak een aantal “Streams” aan waarin u uw restaurant naam opgeeft. Zo heeft u altijd inzicht wie er over uw restaurant Twittert. Ook restaurant + plaatsnaam kunt u volgen – wie schrijft over welke restaurants in uw plaats.

Voor restaurants zijn de volgende Twitteraars leuk om te volgen:
restaurantsinNL
eetrecensies
smulwebrecepten
horecabranchenl
recepten_tweets
Etentjeveilen
SpecialBite
receptenvandaag
bijzonderuiteten.nl