(SEO) Tools waar ik dagelijks mee werk en die het leven een stuk eenvoudiger maken…

Easy Thumbnail Fookeds

Foto’s verkleinen met Easy Thumbnails – Fooks

Een handig programma waarmee je eenvoudig en snel grote hoeveelheden foto’s kunt verkleinen tot het gewenste formaat.  Easy thumbnails is gratis te downloaden op de site van Fookes

Roboform Wachtwoordmanager

Wachtwoorden onthouden met Roboform

Nooit meer een wachtwoord onthouden of opzoeken kan met Roboform wachtwoordmanager. Het programma is niet gratis maar een verademing als je veel wachtwoorden hebt. Het programma kost ca $ 35 per jaar maar maakt z’n geld meer dan waar. Ook te gebruiken op andere devices als je telefoon of tablet. Met 1 hoofdwachtwoord toegang tot al je logins. Wat ook een voordeel is is dat je de url ook niet hoeft te onthouden.

Printscreen met Snagit

Even een print screen maken en versturen, een opname maken van je beeldscherm, je printscreen direct bewerken – het kan met Snagit van Techsmith 
Het is heel simpel je print screen te bewerken zonder een fotobewerkingsprogramma te openen. Niet voor niets gebruiken al 14 miljoen mensen dit programma waaronder ikzelf (dagelijks) Kosten zijn ca € 50 per gebruiker en te installeren op 2 devices.

Browser en computer schoonmaken met CCleaner

CCleaner is het beste programma voor het opschonen van uw computer. Het beschermt uw privacy, laat uw computer sneller werken en versterkt de beveiliging ervan. Er is zowel een gratis versie als een betaalde versie van CCleaner. Bekijk meer op de website van CCleaner

Google trends

Welke keywords gebruiken mensen om uw website te zoeken – welke zoekwoorden zijn trending. Twijfelt u tussen zoekwoord Pizzeria Utrecht of Italiaans Restaurant Utrecht? Vul beide keywords in en krijg direct inzicht in het zoekgedrag van mensen – waar ze zich bevinden en meer insights in zoekgedrag.

Probeer het uit op de website Google Trends

Type Pilot

Steeds maar weer dat stukje tekst over de omgeving, algemeen stukje tekst over uw bedrijf, zelfde bevestiging intikken? Maak het jezelf gemakkelijk met Type Pilot van colorpilot.

Voor een prive versie betaal je ca € 50

Remember the Milk – super handig to do lijstje

Altijd je boodschappen en to do lijstje bij de hand zowel op je pc als op je mobiel. Remember the Milk is een gratis tool die het hectische leven van drukke mensen gemakkelijker maakt.  Alleen al het noteren van je to do activiteiten zorgt voor rust in je hoofd. Het is ook te koppelen aan Gmail hoewel ik dat zelf niet gebruik.

Meer op de website van Remember the Milk

Instant Eyedropper – achterhaal de kleuren hex code

De exacte hex code nodig uit uw logo, een mooie kleur gezien op een internet site voor uw eigen site? Download het gratis programma Instant Eyedropper en achterhaal met 1 muisklik de kleurencode van een internet site.